Josselien Janssens

(°26.01.1969)

Paarden zijn al vanaf mijn vroegste herinnering de rode draad in mijn leven. Sinds 2004 ben ik me gaan verdiepen in de manier waarop paarden ons door hun natuurlijke reacties inzicht geven in de geheimen van succesvol leiderschap en effectief teamgedrag.

Ik ben opgeleid tot Coach/Trainer Ervaringsgericht Leren met Paarden bij Linda Kohanov, al 20 jaar pionier op dit vlak in Arizona. Ik baseer mijn werk op natural horsemanship (‘paardenfluisteren’), de Academische rijkunst, mindfulness en lichamelijke balanstechnieken uit de Oosterse vechtsport.

Van oorsprong journalist/communicatieprofessional, heb ik bijna 20 jaar als teamlid en teamleider in een grote internationale non-profitorganisatie gewerkt. Ik was o.a. verantwoordelijk voor het coordineren van grote teambuilding evenementen. Zo is mijn passie voor teambuilding ontstaan. Deze achtergrond biedt een rijke bron van ervaring waaruit ik teams help hun beste potentieel te bereiken.

De natuurlijke rolverdeling van de paardenkudde geeft prachtige analogieen voor de ‘mensenkudde’. Paarden tonen hoe wij als mens en als team beter functioneren als we handelen volgens de simpele oorspronkelijke natuur van ons wezen, en de complexiteit van de mensenwereld los laten. Kheiron en Van Kelst & Co integreren de wijsheid van de natuur met de leidende inzichten op het gebied van effectief leiderschap, management en teambuilding: vooruitstrevendheid en duurzaamheid gaan zo hand in hand voor het bereiken van de beste resultaten.