Klara Peeters

(°30.05.1955)

Ik ben huisarts van opleiding en werkte de eerste 18 jaar in een duopraktijk in de Seefhoek in Antwerpen, een multiculturele wijk met diverse sociale problematieken. Ik volgde diverse therapeutische bijscholingen. Ik verdiepte me in Oriëntaals Dansen en gaf een aantal jaren les aan vrouwengroepen o.a. in het Centrum voor Natuurlijk Genezen.
In 1992 ben ik gestart met de 6 jarige opleiding osteopathie aan College Sutherland. In 2000 werd ik erkend osteopaat DO. Daarna volgde ik een verdere opleiding in biodynamische osteopathie o.a. in de US. Osteopathie was de voorbije 12 jaar de belangrijkste therapievorm die ik hanteerde in mijn praktijk in Lier.
Paarden kwamen later in mijn leven als verrassende kameraden en helers. Door de confrontatie, steun, liefde en transformatie die ik ervoer met paarden en in de omgang met onze kudde, realiseerde ik me de mogelijkheden van ons samenzijn. Ik volgde opleidingen in natural horsemanship, grondwerk en de natuurlijke verzorging en heling van paarden. Ik verdiepte me in Equine Assisted Learning (Eagala en Epona),… De integratie van mijn kennis en ervaring als arts, danseres, osteopaat en paardenvrouw resulteert in de ontwikkeling van een eigen wijze van begeleiding en heling met de paarden als partners.